Kreativa dagar Rotating Header Image

juli 1st, 2009:

Veckans utmaning v.27-32

Det är härligt med sommar och jag har semester från min ordinarie anställning. Därför har jag en förlängd utmaning till er!

Utmaningen för v. 27-32 är ”Gör en travel journal”.

Vad är då en travel journal? Direktöversatt blir det ”resedagbok”. Men det är inte vilken dagbok som helst. Meningen är att du skall skriva, rita, klipp och klistra i din dagbok. Om du scrappar kan du använda dagboken till att göra anteckningar och spara minnessaker för att sedan använda i din scrapbook. Du kan också göra så att du sparar utrymme för de foton du tar på din resa.

Själv håller jag på med en ”semesterdagbok”. Det är en liten bok gjord av indexkort och min Bind-it-all. I min lilla bok skriver jag lite kort om vad vi gjort under dagen och annat som jag vill plita ner. Jag klistrar in små saker som jag vill ha där, använder lite klistermärken eller annat som jag hittar i mitt pysselrum.

Min semesterdagbok finns att se i galleriet.

Andra travel journals att inspireras av:
Paperamas travel journal med olika fack och så.
Travel journal från en resa i Indien.
Apartment Therapy visar några bilder från sin travel journal.
Rachel Simonsens travel journal.

Vad behöver man då för att göra sin travel journal?
En bok såklart. Det kan vara en köpt anteckningsbok eller så gör man sin egen. För att göra en bok behöver man egentligen bara papper, nål och en lite tjockare tråd.
En sax, lim och en penna att skriva med.
Man kan alltid lägga till saker i sin travel journal när man kommer hem. Ett annat alternativ är att man förbereder sidorna hemma med mönstrat papper, färg och dekorationer.