Kreativa dagar Rotating Header Image

Mixed media och collage

Enligt Wikipedia är mixed media den term som används om konstverk från 1900-talet där man blandar olika tekniker och material.
Det handlar alltså om konst man kan ”ta på” och inte konst tillverkad genom multimedia (datorer och digital konst). Ett mixed media-konstverk består oftast av flera olika lager av färg, papper och andra dekorationer. Man blandar ofta traditionellt konstnärsmaterial med material som inte anses vara avsett för skapande. Det kan ta tid att göra ett konstverk på detta sätt eftersom man måste låta varje lager torka innan nästa lager läggs på.
Wikipedia beskriver collage som en komposition av olika material, tex papper, snören, tyg och tidningsurklipp. Ibland kombineras collaget med en målning eller teckning.
Inspiration från Flickr:

1. ”I fly over the rainy clouds”. Mixed media illustration.- illustration., 2. Mermaid Shadowbox 2 – Mixed Media, 3. Mixed Media Collage C365/ D105, 4. Summer Tree – Original Mixed Media Art on Canvas

Det roliga med dessa konstform är att det egentligen inte finns några regler! Som synes i bilderna ovan så kan man använda sig av olika saker att skapa. Om man vill ha hjälp att komma igång och få inspiration kan man besöka bloggen Mixed media monday

Create your mixed media piece, according to the current theme and upload it to your blog, or picture trail etc., then add a link to Mixed Media Monday. Then post a comment on Mixed Media Monday with a direct link to your artwork.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *