Kreativa dagar Rotating Header Image

Kunskapsonsdag: Art journal

Lite förenklat är en art journal det samma en dagbok med bilder. Det kan vara ett sätt att komma igång med att skriva dagbok men med en mer lekfull inställning. Ett helt vitt papper kan ibland kännas oöverkomligt. Att då börja med att kladda olika färger över pappret kan göra det lättare att börja.

En art journal kan vara väldigt personlig och det är bara du själv som avgör vad som passar där. Den kan fyllas med dagliga tankar eller användas som en resedagbok, dietdagbok, drömdagbok eller ett ställe där du skriver ner dina mål och listor över sådant som ska göras.
Det krävs egentligen inte mycket för att börja med art journaling. En anteckningsbok i valfri storlek, en sax, lite lim och en penna att skriva med. Sen är det bara att börja.
För den som vill utveckla det hela använder sig av färger att måla med, scrapbookingpapper, stämplar och urklipp från tidningar.

Det finns inget rätt eller fel!

Vet du inte vad du ska skriva om? Det måste ju inte vara dagboksanteckningar om vad du har gjort under dagen. Man kan lika väl hitta inspirationen i en bild från en tidning och skriva om vad man känner just då, som att man hittar ett citat som man vill spara och därför dekorerar en sida och sedan skriver dit det.

Bild från Flickr – Ashley K. Reynolds art journal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *